Onze docenten

De heer drs L.A. Staallekker
Luuk Staallekker is sociaal- en organisatiepsycholoog en directeur van de Stichting Bedrijfskunde. Hij volgde na zijn universitaire studie een opleiding bij het Workshop Institute for Living Learning te Zürich. Voorts heeft hij zich via diverse opleidingen verder gespecialiseerd in een psychoanalytische benadering van organisaties.  Tevens was hij van 1990-1993 als ‘visiting professor’ verbonden aan INSEAD, Fontainebleau en is hij sinds 1992 lid van The International Society for the Psycho-analytic Study of Organisations.

De heer Dr. J.A. Bruijn
Jan Bruijn studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij specialiseerde zich tot psychiater en psychoanalyticus. Hij promoveerde op het onderwerp behandeling van depressieve stoornissen. Van 1983 tot 2006 werkte hij als psychiater en academisch hoofdspecialist op de afdeling Psychiatrie van het Erasmus MC waar hij o.a. functioneerde als waarnemend opleider. Van 2006 tot 2009 was hij medisch directeur van een grote GGZ-organisatie. In 2008 rondde hij zijn MBA af te Rotterdam. Vanaf 2006 deed hij diverse interim- en coaching opdrachten.

De heer drs. W.P. Dijkshoorn
Piet Dijkshoorn studeerde aan de Nederlandse Politieacademie (NPA) en aan de RU Utrecht en Leiden (organisatiesociologie). Bij de politie vervulde hij o.a. functies als districtschef Utrecht, directeur politieopleidingscentrum en directeur kwaliteitsbureau politie. Sinds 1990 is hij tevens verbonden aan de Stichting Bedrijfskunde, momenteel als programmaleider van het Bedrijfsgeïntegreerd Senior Leiderschap Programma.

De heer drs. O.N. Markx
Oscar Markx specialiseerde zich na zijn studie geneeskunde tot psychiater en psychoanalyticus. Hij was werkzaam voor het voormalige Provinciaal Ziekenhuis Santpoort en had daarnaast een psychotherapiepraktijk aan huis. Later is hij waarnemend opleider voor arts-assistenten geworden en begin jaren ’90 werd hij geneesheer-directeur van het Provinciaal Ziekenhuis Santpoort. In de jaren ’80 was hij consulent in het Prinsengracht Ziekenhuis en later SCEM arts voor euthanasie. Na een periode als lid Raad van Bestuur vestigde hij zich als coach, adviseur en mediator, met name gericht op de top van zowel de profit- als non-profit bedrijven.

Mevrouw drs. L. Sanders
Lili Sanders studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich bij diverse medische centra tot psychiater, systeemtherapeut en psychoanalyticus. Zij was vele jaren werkzaam als psychiater in een algemeen ziekenhuis en als psychoanalyticus/psychiater bij het Nederlands Psychoanalytisch Instituut. Lili heeft een eigen bureau voor management training en coaching, gericht op persoonlijke groei. Zij werkt freelance voor verschillende opdrachtgevers.

De heer drs. A.T. van den Bos
Anne van den Bos studeerde geneeskunde in Amsterdam. Zijn vervolgopleiding tot psychiater deed hij in Den Haag en Leiden. Bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) volgde hij een aantal jaren de Psychotherapieopleiding. Hij was werkzaam bij grote GGZ-instellingen in Den Haag en Leiden en had een aantal jaren ook een eigen psychotherapiepraktijk. In zijn werk heeft hij bijgedragen aan de opleiding psychiatrie en gaf hij inhoudelijk leiding aan verschillende afdelingen. Hij was ook waarnemend Geneesheer-Directeur bij GGZ Rivierduinen. Momenteel is hij naast zijn klinisch werk ook gevestigd als coach en leertherapeut.

De heer dr. E.J. Vlieger
Erik-Jan Vlieger is afgestudeerd arts en fysicus en is gepromoveerd in radiologie. Hij had een carrière als consultant in de zorg, waarbij hij managing partner was bij Plexus en later de zorgpraktijk van KPMG leidde. Vlieger is tevens ervaren in het ondernemerschap binnen de zorgsector, waar hij als CEO van twee bedrijven fungeerde. Hij heeft een achtergrond in de psychoanalyse, met een opleiding aan de Stichting Bedrijfskunde en een partiële postdoctorale studie aan de Universiteit Utrecht. Vlieger is ook actief als coach en auteur van het boek “Het nieuwe brein van de dokter”.

De heer drs. P. de Bel
Paul de Bel is de voormalige rector en momenteel adviseur van de Stichting Bedrijfskunde. Hij volgde na afronding van zijn opleiding een studie sociale psychologie aan de University of Michigan Ann Arbor en doorliep aan INSEAD, Fontainebleau de postdoctorale cursus Organizational Consultancy. Hij heeft ruime ervaring in het begeleiden van reorganisaties zowel in het particuliere bedrijfsleven als in organen van centrale en lokale overheid.